Участници

BalREc - Investments and Real Estate Market
3 November 2022 | Sofia Event Center

Волфганг Пачула

генерален мениджър, Hyatt Regency Sofia

Волфганг Пачула е новият Генерален мениджър на Hyatt Regency Sofia. Родом от Германия, той има богат опит в хотелиерския мениджмънт, с предишни ръководни позиции в дестинации като Танзания, Азербайджан, ОАЕ и Русия.
Г-н Пачула завършва Steigenberger Academy, едно от водещите училища за хотелиерство в Германия, със стаж в известния хотел Koenigshof в Мюнхен. След като се дипломира през 2000 г., той се присъединява към Front Office отдела в Park Hyatt Hamburg. Следвайки страстта си към ските, скоро се премества в Kempinski Grand Hotel des Bains в Сейнт Мориц, прекарвайки там 5 години и израствайки до позицията Старши мениджър продажби в leisure сегмента със специалност пазарите от ОНД. През 2006 г. получава първата си позиция извън стария континент в Аджман, ОАЕ. В Kempinski Hotel Ajman той развива кариерата си в продажбите и маркетинга в продължение на две години, преди да се релокира през 2008 г. като Директор Продажби в хотел Kilimanjaro Kempinski в Дар ес Салаам, Танзания. Година по-късно, той заема и позицията Директор Продажби и маркетинг в новооткрития Bilila Lodge Kempinski, разположен в националния парк Серенгети. През 2010 г. хотелът се присъединява към бранда Hyatt, а Пачула поема водеща роля в Операции като Директор Стаи. През 2012 г. той се премества от Танзания в Баку, Азербайджан като Директор Стаи в Park Hyatt Baku и Hyatt Regency Baku. След две години е назначен за оперативен директор при откриването на Hyatt Regency Dubai Creek Heights, ключов хотел в ОАЕ. Оттам той преминава към първата си длъжност на Генерален мениджър през 2019 г. в Hyatt Regency Sochi в Русия.
В България г-н Пачула ще отговаря както за Hyatt Regency Sofia, така и за Hyatt Regency Pravets Resort, чието откриване предстои.